RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Aquesta setmana a les comissions de plenari de l'Ajuntament proposarem dues coses. Proposarem rebutjar les tarifes i fer-les enrere per mantenir-les congelades, i proposarem també que Xavier Trias convoqui Rajoy i Mas i per tant exerceixi un lideratge de la ciutat de Barcelona i li digui al president de la Generalitat i al president de l'Estat que cal rescatar el transport públic."

Amb el lema “El transport públic no és un luxe, #Triassurtmoltcar“, militants d’ICV-EUiA s’han distribuït al llarg del dia per diferents estacions de metro de la ciutat per repartir fullets entre la ciutadania. En la campanya també hi ha participat el president del grup municipal, Ricard Gomà. En els fullets qualifiquen la pujada d’abusiva i argumenten que amb els darrers increments, la T-10 s’ha encarit un 25% des de 2011 i la T-50-30, gairebé un 27%.

Culpen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona de renunciar a un millor finançament per al transport públic i de passar la factura als usuaris. Retreuen també les crítiques a l’increment de tarifes que feia CiU quan era a l’oposició i els culpen de propiciar l’increment més dràstic dels darrers anys.

Des d’Iniciativa demanen una llei de finançament del transport públic que doti el sistema dels recursos que necessita. Que s’aposti per la tarifació social i per abonaments amb tarifa plana que farien créixer els usuaris i la creació de dos nous títols, la T-Any i la T-Jove anual per a menors de 30 anys. No és la primera vegada que els ecosocialistes engeguen una campanya semblant. El febrer de 2012, coincidint amb l’increment anteior del preu del transport públic, van repartir més de 20.000 fullets a tots els districtes.