Els militants s’han instal·lat a mitja dotzena de punts de Ciutat Vella. Al Mercat de la Barceloneta, els líders d’ERC a l’Ajuntament i al Congrés dels Diputats, Jordi Portabella i Alfred Bosch, han protagonitzat un debat al carrer sobre la independència. S’hi han acabat congregant un centenar de persones, algunes de les quals han adreçat preguntes als dirigents independentistes. Portabella s’ha mostrat convençut que els catalans “segur que votarem sobre la independència“, perquè “qui fa possible el moment actual és la gent, amb la seva voluntat”. Bosch ha volgut deixar clar que “no tenim cap problema amb el poble espanyol, ans al contrari, estimem Espanya: el nostre problema és amb el poder polític espanyol“.

L’acció d’avui forma part de la campanya “Barcelona pel sí”, iniciada fa nou mesos per la federació barcelonina d’ERC. Aquesta campanya durarà fins al mes de juliol. La propera jornada intensiva com la d’avui serà al febrer als districtes de l’Eixample i Gràcia.

“Votar és democràcia”

A escala nacional, ERC ha presentat aquest matí la campanya “Votar és democràcia”. De cara a la consulta del 9 de novembre, el partit vol ampliar i consolidar la majoria pel “sí” a la independència i, sobretot, captar l’atenció de tots aquells que estan indecisos sobre què votar al referèndum. Els republicans pretenen convèncer-los apel·lant als valors de la democràcia, és a dir, defensant el dret a vot i transmetent confiança en un procés que diuen que farà un país millor.

Fins al 5 d’abril, durant tres mesos, s’organitzaran uns 900 actes, entre mítings, ponències i taules informatives arreu del país, però sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. L’objectiu és treure de la incertesa aquells que fins ara apostaven per l’autonomisme i el federalisme.