En un comunicat, el portaveu dels ecosocialistes, Joaquim Mestre, diu que el superàvit evidencia que les prioritats de Trias “són equivocades”. Mestre considera que el superàvit de prop de 140 milions en la liquidació del pressupost de 2013 evidencia que “s’avantposen les exigències de les agències de ràting a l’impuls de mesures que donin resposta a les necessitats socials de la ciutadania”.

El govern de CiU està demostrant una gran incapacitat per posar la solvència financera de l’Ajuntament al servei de combatre els efectes de la crisi i promoure la recuperació econòmica i la lluita contra l’atur”, ha assegurat Mestre, per qui “cal incrementar la despesa social, les polítiques actives d’ocupació i la inversió en equipaments de proximitat”.

“No poden continuar dient que no tenen recursos per fer-ho”, ha alertat Mestre. Segons ha afegit, “els resultats comptables de l’Ajuntament demostren clarament com Trias utilitza una fictícia manca de recursos per a inversió social com a coartada per a la seva estratègia de privatització de serveis municipals com els aparcaments”.

El Grup Municipal Socialista reivindica la gestió del mandat passat

De la seva banda el portaveu del Grup Municipal Socialista (GMS), Gabriel Colomé, ha afirmat que  “resulta indecent i gairebé còmic veure com l’alcalde Trias segueix sent l’únic que nega la gestió econòmica del passat”.
Sobre el tancament amb superàvit, Colomé critica que “un alcalde que s’autodefineix com a socialdemòcrata ha estat incapaç de gastar, durant el 2013, tots els recursos que tenia a la seva disposició. És indignant que, en un moment on les necessitats socials són màximes, Trias presumeixi de tancar l’exercici de l’any passat, amb un superàvit de 140 milions d’euros”.