Iniciativa entén que introduir una doble escala salarial “vulnera els principis del Pla d’igualtat d’oportunitats de l’Ajuntament”. És per aquesta raó que planteja frenar l’entrada en funcionament del nou reglament i negociar durant un període de sis mesos amb els grups municipals i els sindicats per tal que hi hagi consens en la planificació dels recursos humans a la Casa Gran.

En un comunicat, ICV-EUiA recorda que Ajuntament i treballadors “van signar el novembre passat l’Acord de la Mesa General de Negociació” però que ara el govern municipal “ha iniciat el desenvolupament de l’esmentat acord de forma unilateral”, tot i el rebuig expressat pels sindicats. Aquests també critiquen que el ple de desembre tirés endavant el Catàleg de Llocs de Treball, el qual “modifica les condicions laborals i genera situacions de desigualtat”, segons Comissions Obreres.

Per tot plegat, la secció sindical de CCOO de l’Ajuntament es va dirigir al síndic de greuges, Rafael Ribó, a qui va presentar una queixa per l’aprovació del nou Sistema d’Ordenació Municipal, quan “no s’ha fet cap estudi de gènere previ per determinar si aquest SOM millora o empitjora la situació dins de la plantilla, i tampoc no s’ha negociat res amb les organitzacions sindicals”. Paral·lelament, els treballadors municipals han iniciat una campanya de recollida de signatures en línia a favor d’una petició perquè els grups es pronuncïin en contra del SOM en la Comissió de Presidència.