AMBROS ARIAS, UGT Endesa Catalunya "Les nostres revindicacions són simplement, sent conscients que el mercat està com està, que hi ha molt atur fora i que la gent està patint molt, prorrogar el conveni que tenim en aquest moment. Ni guanyar, ni perdre, prorrogar. I l'empresa el que vol és aprofitar-se d'aquest decret nou que va aprovar el Govern, per retallar-nos tots els drets que tenim en aquests moments."

Els treballadors reclamen l’anul·lació del nou conveni, que, segons ells, no s’ha pactat amb el personal i suposa una rebaixa dels sous. El secretari general de la secció sindical d’UGT a Endesa a Catalunya, Jaume González, ha explicat a Efe que l’empresa vol retallar complements, deixar una de les 15 pagues a criteri de l’empresa o bé reduir la remuneració en període de baixa laboral, entre altres mesures. Els treballadors no comparteixen les mesures d’estalvi, ja que asseguren que l’empresa va declarar l’any passat més de 2.000 milions d’euros de benefici.

La tancada forma part de les protestes convocades a tot Espanya, que continuaran el mes que ve amb una tancada a la seu central d’Endesa a Madrid.