Centenars de vols hauran de cancel·lar-se des d’aquest dilluns i fins divendres a l’Estat espanyol per la segona convocatòria d’aturades dels sindicats d’Iberia. La convocatòria de vaga, en aquest cas, serà més extensa que en l’anterior, ja que a l’aturada s’hi han sumat aquesta vegada els membres del sindicat de pilots SEPLA. Aquesta setmana tant l’empresa com els representants dels treballadors estaran pendents del que resolgui el mediador que el Ministeri de Foment ha designat per a aquest conflicte. Tudela s’ha reunit amb les parts durant els darrers dies i els sindicats esperen que emeti una resolució sobre la situació d’Iberia de cara a dimecres o dijous. De moment, els sindicats han denunciat la companyia perquè consideren que “està entorpint el bon funcionament de les negociacions” i asseguren que Iberia té la intenció, no només de reduir la plantilla, sinó de “retallar” el conveni dels treballadors acollint-se a la reforma laboral.

Durant el matí d’aquest dilluns la vaga ha transcorregut amb normalitat a l’Aeroport del Prat, on els serveis mínims desenvolupat sense incidències i la majoria de passatgers han estat avisats prèviament de la cancel·lació dels seus vols. Durant la jornada d’aquest dilluns hi ha hagut més de 80 vols suspesos per la vaga a l’aeroport català, 18 dels quals són del pont aeri entre Barcelona i Madrid, 58 de Vueling i 2 d’Air Nostrum, entre d’altres.

Els treballadors d’Iberia protesten contra el pla del grup IAG, format per British Airways i Iberia, per retallar la plantilla de l’aerolínia en 3.800 persones, un 19% del total de treballadors. En Aquesta segona setmana d’aturades, que durarà fins divendres, 8 de març, es tornaran a repetir protestes als principals aeroports de l’Estat i està previst que es cancel·lin 1.281 vols, 532 dels quals, a Catalunya. Per aquest dilluns s’han cancel·lat 113 vols al Prat, 54 són de sortida i 59 d’arribada.

L’aturada dels treballadors d’Iberia farà cancel·lar a tot l’Estat 431 vols d’aquesta aerolínia, però també 433 d’Air Nostrum, 316 de Vueling i un centenar d’Iberia Express. Les cancel·lacions de Vueling són les que tenen més impacte a l’aeroport de Barcelona. Tampoc no sortiran ni aterraran al Prat 245 vols del Pont Aeri d’Iberia, així com tampoc 16 vols d’Air Nostrum. La vaga també afectarà aerolínies que comparteixen serveis amb Iberia, com Lufthansa.

Coincidint amb les aturades d’aquesta setmana, el Comitè de Vaga ha decidit convocar diverses accions reivindicatives a l’aeroport del Prat i a Barcelona: aquest dilluns a les 12 h, concentració davant dels mostradors d’Iberia de la Terminal 1 de l’aeroport.