A les portes de l'hotel on havia de fer la conferència, Trias s'ha trobat amb treballadors d'Alstom que li han reclamat més inversions per assegurar el futur de l'empresa ferroviària. "Jo compleixo sempre eh, quan dic que rebo, rebo." L'alcalde s'ha compromès a reunir-s'hi per conèixer-ne les reivindicacions. La creació de llocs de treball és, segons Trias, la prioritat del que queda de mandat. Ho és al costat de l'aposta per les noves tecnologies, el turisme i obrir la ciutat al món. Per aquest últim repte, l'alcalde ha anunciat un nou viatge internacional a Amèrica per buscar noves relacions econòmiques. Serà a l'abril, i el portarà de ruta per Miami, diverses ciutats de Colòmbia i la capital del Brasil, Rio de Janeiro, seu dels jocs de 2016. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Tenim la sort que la ciutat de Barcelona per a moltes ciutats del món és un referent del canvi del litoral, i ho aprofitem per vendre la ciutat." Quan falta poc més d'un any per a les eleccions municipals, Trias ha reiterat que s'hi tornarà a presentar. I ha anat més enllà. Quan se li ha preguntat si al seu partit estaria disposat a fer unes primàries com les que fa el PSC, ha respost això: XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Sí, oi tant! Les guanyaria de carrer. Això de les primàries les fa la gent que té problemes. La veritat és que a Convergència i Unió no tenim aquest problema. I això que som dos partits!" Trias no ha volgut dir a qui prefereix com a rival a les urnes i ha demanat als candidats que siguin respectuosos amb l'alcalde.

Després de visitar durant aquest mandat la Xina, els Estats Units, Israel i Dubai, l’alcalde farà a inicis del mes d’abril un viatge internacional per “obrir la ciutat al món”. En una conferència al Fòrum Tribuna Barcelona, Trias ha concretat que visitarà les ciutats de Miami (Estats Units), Medellín i Bogotà (Colòmbia) i Rio de Janeiro (Brasil). L’alcalde hi anirà per conèixer projectes en els quals col·labora Barcelona, es reunirà amb els alcaldes i, acompanyat d’empresaris i representants del món econòmic, buscarà oportunitats de futur i intercanvi amb empreses i institucions d’aquests països. A Rio de Janeiro, donarà suport a la feina que Barcelona fa per assessorar aquesta ciutat en la transformació urbanística del litoral per als Jocs Olímpics de 2016.

Trias: “unes primàries a CiU les guanyaria de carrer”

En la mateixa conferència, a Trias ha confirmat de nou que tornarà a ser el candidat de CiU a les eleccions municipals de 2015. També se li ha demanat una valoració sobre les primàries obertes del PSC a l’alcaldia. No hi ha volgut entrar obertament, però quan se li ha preguntat si CiU estaria disposat a fer un procés similar, ha dit: “Sí, oi tant! Les guanyaria de carrer”. Les paraules de Trias han arrencat aplaudiments dels assistents a l’hotel Palace, amb la presència de Laia Bonet, candidata a les primàries socialistes. L’alcalde ha afegit que “les primàries les fa la gent que té problemes”, i ha assegurat que “a Convergència i Unió no tenim aquest problema, i això que som dos partits”. Trias no ha dit a qui prefereix com a rival, però ha demanat als candidats respecte per l’alcalde.