ÓSCAR RAMÍREZ, regidor del Grup Municipal del PP: “Com a mínim consensuar o adquirir el compromís de la resta de forces polítiques, entitats animalistes, comitè d'empresa o cuidadors per tirar endavant aquest projecte i no fer-ho com ho han fet, de forma unilateral i per la porta del darrere.” MONTSERRAT SÁNCHEZ, regidora del Grup Municipal del PSC: “Ens trobem exactament igual: vostès fan i després volen consens. El consens no es pot trobar si no hi ha diàleg.” RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA: “S'ha fet de manera ràpida, unilateral, sense diàleg i sense consens. Però és que a més, el resultat, deixi'm que li digui que no el veiem de cap de les maneres.” JOAN LAPORTA, regidor del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat: “Vostès estan gestionant el zoo com si fos un equipament més dels que gestiona BSM, prescindint de que es tracta amb éssers vius.” SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació: “Aquesta és una aposta que ha fet aquest govern, invertir en el zoològic, molts diners en la situació econòmica en què estem. Però creiem que podem fer-ho perquè tenim musculatura pròpia.”

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, el consistori té els recursos per entomar la inversió: “hi invertirem molts diners però tenim musculatura pròpia, ho podem fer. No aturarem inversions importants de la ciutat pel zoològic” ha dit en la Comissió de Presidència. L’oposició ha criticat haver-se hagut d’assabentar de l’avantprojecte per la premsa i ha coincidit a exigir debat, transparència i acord amb les entitats, la societat i els treballadors del Zoo.

Pel que fa al projecte del vial que ha de creuar el Zoo, el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha recordat a Recasens que el govern va aprovar replantejar el projecte de vial del Zoo i analitzar-lo en profunditat per l’oposició que ha generat entre els treballadors de l’equipament i els veïns de la zona. “Hi ha un mandat polític per resoldre, no ho oblidin tot i haver presentat ja l’avantprojecte”, ha recordat Gomà. Sònia Recasens li ha respost que en tot moment el que s’està presentant és un avantprojecte i que, si es modifica, es farà de tal manera que sigui compatible i provoqui les mínimes molèsties en el Zoo.

Tres representants del Comitè d’Empresa del zoològic han assistit a la comissió i, en sortir, han criticat l’actitud del govern municipal. Els treballadors de l’equipament consideren que no s’han tingut en compte alguns dels aspectes en què ells, gràcies a l’experiència que tenen, volien assessorar al consistori. Lamenten que en una reunió decisiva amb ells, la resta de grups i les entitats animalistes que es va fer la setmana passada no hi assistís Sònia Recasens, es mostren crítics amb el nou model de manteniment, que ha passat a ser gestionat per una empresa privada, i que asseguren que no funciona de la millor manera possible.