Segons Iceta, després de la victòria incontestable de Sánchez, avui els socialistes tenen “més il·lusió, confiança i autoestima”.  Aquests -diu- són els elements necessaris per “refer els ponts deteriorats amb la ciutadania”. Iceta se suma a la valoració que va fer durant la nit electoral Sánchez i ha recordat que “la feina no està ni molt menys feta. Aquest és el primer compàs d’un congrés i el primer pas cap a la construcció d’una alternativa al PP i a Mariano Rajoy”.

Segons Iceta, del resultat de les primàries “surt un mandat de renovació, de reconstrucció del projecte i de recuperació de la confiança electoral, de la il·lusió dels progressistes i també de la cohesió interna del partit”.

Tot i el suport ampli dels militants del PSC a Sánchez, amb el 82 % dels vots, el PSC no es vol atribuir el mèrit de la victòria i Iceta ha recordat que “sense Catalunya, Pedro Sánchez hagués guanyat igualment” perquè s’ha imposat a totes les comunitats autònomes amb l’excepció d’Andalusia i el País Basc. Ha destacat que properament es reunirà amb el secretari general electe, tot i que no s’ha concretat encara la data, i ha concretat que no espera cap premi pel bon resultat a Catalunya: “no estem demanant res, ni esperant dividends polítics”.

Assegura també que a Catalunya, “tothom s’ha pogut expressar en plena llibertat” com demostra el fet que tots els candidats han obtingut més vots que avals. Susana Sánchez ha estat l’única candidata a liderar el PSOE que ha tingut menys vots que avals.