hora votar 28 maig eleccions municipals 2023

La ciutadania està cridada a votar a les eleccions municipals 2023 de Barcelona aquest 28 de maig. Al llarg de tot el dia, els col·legis electorals estaran oberts perquè els votants puguin triar el seu candidat a l’alcaldia de la ciutat. A continuació et detallem l‘horari de votació a les eleccions municipals 2023 a Barcelona perquè sàpigues fins a quina hora pots votar.

Horari dels col·legis electorals a les eleccions municipals

La jornada electoral arrencarà a les 9 h, tot i que els punts de votació obriran abans per formar les meses i verificar que no hi ha cap problema amb el material electoral (urnes, cabines, meses, paperetes, etc.). Al llarg d’11 hores i de manera ininterrompuda, els ciutadans podran dipositar la seva papereta a les urnes. La votació s’acabarà a les 20 h, moment en què el president de la mesa electoral donarà per tancada la jornada electoral. Per tant, tens temps fins a aquesta mateixa hora per anar a votar.

Per poder votar, caldrà dur el document nacional d’identitat (DNI) original, el passaport o el carnet de conduir. Si no saps on votar, pots consultar la targeta censal rebuda a casa.

Els primers sondejos, a partir de les 20 h

L’escrutini començarà a les 20 h, un cop tanquin els col·legis electorals. A la mateixa hora també es coneixeran els primers sondejos a peu d’urna. Els resultats definitius de les eleccions municipals del 2023 es publicaran al Butlletí Oficial de l’Estat 40 dies després de l’escrutini.