GABRIEL RUFIÁN, candidat d'ERC "La gente no come banderas, nosotros no queremos cambiar una bandera por otra, muchos de nosotros no estamos aquí por eso, estamos por cambiarlo todo, nosotros decimos que el único cambio posible, y es casi empírico, es el proceso iniciado aquí en Catalunya."

Rufián ha dit que “la gent no menja pàtria ni banderes” i que no volen “canviar una bandera per una altra”, sinó que ERC ho vol canviar tot. Així mateix, el candidat republicà ha assegurat que no volen separar ningú: “La terra no se separarà, el sol seguirà sortint, es tracta de continuar convivint però diferent, es tracta de no renunciar a cap identitat, sinó sumar-ne una més”, ha dit.

Però aquesta no ha estat l’única intervenció dels veïns a l’acte. Durant els parlaments un veí ha cridat “viva España!”. La número quatre de la llista d’ERC, Ana Surra, ha aprofitat el micròfon per respondre: “Viva España y viva Catalunya! Nosotros no romperemos España, queremos salir, ellos son España y nosotros Catalunya!”.

El tema central de l’acte, però, eren les polítiques d’habitatge. Durant els parlaments Gabriel Rufián ha denunciat que el govern central desnoni els ciutadans i ha assegurat que en una hipotètica república catalana no n’hi haurien.