Foto: Fernando Calvo (Moncloa)

(ACN) El Govern espanyol ha aprovat tres nous permisos que estaven previstos a la Llei de famílies, que va decaure a causa de l’avançament electoral. Dins d’un reial decret llei amb diverses mesures, l’executiu ha aprovat un nou permís paternal no remunerat per a la cura de fills, que podrà gaudir-se fins que el menor tingui vuit anys i tindrà una durada no superior a vuit setmanes. També s’ha aprovat un permís de cinc dies remunerats per a la cura de familiars que hagin patit un accident o tinguin una malaltia greu, i un altre de quatre dies per causes de força major quan sigui per motius familiars urgents i imprevistos. A més a més, el registre com a parella de fet donarà dret a un permís de 15 dies naturals, com passa amb els matrimonis.

Pròrroga de les mesures anticrisi per combatre la inflació

El Consell de Ministres ha aprovat també la pròrroga de la rebaixa de l’IVA dels aliments bàsics, que continuarà al 0 % i la dels olis i les pastes al 5 %. Pel que fa als descomptes al transport públic, s’ha estès l’ajut per bonificar almenys el 50 % de l’abonament, que depèn dels governs autonòmics i dels ajuntaments.

El text també allarga les bonificacions del combustible per als transportistes, que seran de 10 cèntims per litre de carburant fins al setembre i de cinc cèntims durant l’últim trimestre de l’any. Les noves mesures obligaran l’Estat a mobilitzar 3.800 milions d’euros addicionals.