La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Luz Guilarte, assegura que el govern de Barcelona no es limita només a l’acord entre Barcelona en Comú i el PSC. “‘De facto’ no hi ha un bipartit, sinó un tripartit entre BComú, el PSC i els partits independentistes“. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Guilarte creu que tant ERC com JxC tenen un pes important en les decisions que pren el govern municipal. “Colau dona suport a l’independentisme, que és amb qui realment governa. Es doblega a totes les demandes del separatisme“, ha dit.

Guilarte ha fet referència, per exemple, al llaç groc que es va penjar a la façana de l’Ajuntament després de la investidura d’Ada Colau. Però les crítiques no han anat només cap a Colau: també cap al PSC. La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans acusa els socialistes “d’aparèixer només en les fotos i poc més”. Luz Guilarte ha definit el pacte de govern entre Colau i Collboni com “un pacte de continuïtat” que “previsiblement acabarà igual”, en referència al trencament que es va produir el 2017.

Malgrat que ja s’han anunciat els primers contactes amb ERC i també amb JxC per aprovar el pressupost, des de Ciutadans es mostren disposats a negociar amb el govern municipal. “Seurem, farem contrapropostes i esperem que hi hagi entesa”, ha dit Luz Guilarte. Això sí, ha puntualitzat que els comptes han d’estar lluny de “posicionaments populistes i sectaris”. A més, Guilarte ha criticat que els primers contactes del partit taronja amb el regidor Jordi Martí reflecteixen que les prioritats dels comuns “estan dirigides a fer polítiques de continuïtat”.

L’Ajuntament “malbarata” diners públics en la causa de l’1-O

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans critica que l’Ajuntament s’hagi personat com a acusació popular en la causa de les càrregues policials de l’1-O. Considera que s’estan “malbaratant” diners públics amb l’objectiu de “criminalitzar els cossos i les forces de seguretat de l’Estat”. Creu que l’alcaldessa, com a tal, hauria de mantenir-se al marge de la investigació.

Sobre seguretat, Luz Guilarte no ha volgut desmentir les declaracions que va fer la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, en què va afirmar que els ciutadans tenen por de sortir al carrer a Barcelona perquè “hi ha persones amb catanes a plena llum del dia”. “No es pot negar el que hem vist tots”, ha justificat Luz Guilarte. Creu que a Barcelona hi ha una crisi de seguretat “fruit de les polítiques que s’han deixat de fer” des del mandat anterior.