La proposició de la CUP anava destinada a posar una placa per commemorar l’acte de presentació pública del Front d’Alliberament Gai, que va tenir lloc a l’antic cinema Niza el 3 de setembre de 1977, però l’homenatge serà més ampli. El Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha explicat que s‘hi instal·larà un faristol informatiu -similar al que es va instal·lar en homenatge als treballadors de la revista ‘El Papus’– que permetrà fer “un relat extens de tota la història” i recordar, també, els altres moviments antifranquistes que van lluitar i emergir als anys 70.

Pel que fa al calendari, i tenint en compte que l’enderroc de l’edifici de l’antic cinema és imminent –els treballs ja han començat-, Vinyes ha dit que la instal·lació de la placa es farà “quan ho permeti la situació de reforma de l’espai”, quan hagin acabat les obres.

Paral·lelament, Vinyes ha destacat que el comissionat de Memòria, en coordinació amb la regidoria de Feminismes, treballa en una gran exposició sobre el moviment LGTBI que s’inaugurarà al setembre a la Virreina, un documental sobre aquest col·lectiu que es presentarà al maig i una guia elaborada pel MUHBA.

La proposició, que ha tingut un suport majoritari a la comissió de Drets Socials, s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut.