L’objectiu és que els 10 districtes de la ciutat tinguin aquests pisos prefabricats perquè els veïns afectats per l’increment dels preus del lloguer no es vegin obligats a marxar del seu barri. És una solució provisional que es dirigeix a les 30.000 persones, segons l’Ajuntament, que han sol·licitat formalment accedir a un pis de lloguer social.

Com seran aquests pisos?

Es tracta de pisos prefabricats que es col·locaran un sobre l’altre, com qualsevol edifici, tindran tots els subministraments bàsics i estaran climatitzats. El material podrà ser acer, fusta o fragments de formigó, depenent de quin s’adapti millor a la zona on s’han d’ubicar. La previsió és que es comencin a construir a finals d’aquest any amb una prova pilot i que estiguin enllestits en nou mesos, mentre que les promocions convencionals d’habitatge públic poden arribar a allargar-se fins a sis anys.

D’on neix la idea?

El projecte es basa en ciutats com Amsterdam, Brighton i Copenhagen, que són pioneres en matèria d’habitatge social. De fet, en un termini de 10 anys, el consistori es proposa ampliar l’habitatge públic de la ciutat amb 18.500 habitatges més. La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, reconeix que és una tasca lenta ja que la construcció d’aquests habitatges es pot allargar fins a sis anys. Per això, mentrestant, volen oferir una alternativa als veïns que ho necessiten de manera més urgent.