El Grup Municipal Socialista demanarà convocar una Junta Local de Seguretat extraordinària i urgent per abordar la droga i la prostitució al barri del Raval. La portaveu Carmen Andrés considera que la inacció del govern municipal “està abonant el terreny” al narcotràfic. “Estem retrocedint a la Barcelona preolímpica”, ha lamentat. Jaume Ciurana, portaveu del Grup Municipal Demòcrata, s’ha sumat a les crítiques: “La problemàtica ha sorgit durant el mandat de Colau”.

Els socialistes consideren que l’ocupació de pisos per al narcotràfic al Raval s’està estenent a altes barris de la ciutat, com per exemple alguns de l’eix Besòs. “Hi ha permissivitat d’ocupacions. No podem permetre que el fenomen sigui creixent”, ha conclòs Andrés.

Des del Grup Municipal Demòcrata també diuen que Ada Colau ha abandonat el Raval i que la problemàtica dels narcopisos ha sorgit ara, durant el mandat de l’alcaldessa. “En el mandat anterior ningú parlava de narcopisos. Quan un concepte arriba a la ciutadania és perquè existeix un problema que abans no hi era“, ha dit el seu portaveu, Jaume Ciurana. Considera que la situació al Raval es degrada, entre altres causes, per la poca presència policial.