Debat encès a la Comissió de Presidència sobre els narcopisos al Raval. Els grups de l’oposició han acusat el govern municipal d’inacció i de no plantejar solucions amb diligència per erradicar aquest fenomen. La comissió ha aprovat una proposició de Cs per crear un grup de treball específic amb polítics i tècnics per implantar mesures socials i de seguretat. Hi han votat a favor tots els grups excepte el PDeCAT, que s’ha abstingut, perquè el grup no serà autònom i estarà inclòs dins el grup de treball de drogues.

“Els veïns tenen por, pensen fer alguna cosa?” ha etzibat Marilén Barceló (Cs) al govern, després de fer una llista dels carrers afectats per aquest fenomen d’ocupació de pisos en què es ven droga. “Ha esclatat en el seu mandat per desídia”, ha afegit Mercè Homs (PDeCAT). Des d’ERC, Marilén Barceló ha admès que la solució no és ràpida, però ha assegurat que “els veïns se senten desatesos”. La portaveu socialista, Carmen Andrés, ha retret al govern que no busqui el consens per treballar contra la droga. “El govern no té pressa; els veïns, sí”, ha sentenciat.

Des del PP, Àngels Esteller ha animat el govern a actuar per “frenar la sensació de permissivitat”. Maria Rovira (CUP) ha plantejat que “no és casual” que els pisos afectats per aquest fenomen siguin propietat de fons voltors i bancs en espera d’un augment de preus. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha reclamat lideratge al govern. La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha acusat els grups de mentir i confondre la ciutadania sobre un fenomen complex. “Ciutat Vella s’hi està deixant la pell, deixin de confondre i repetir veritats a mitges”, ha afegit.