Fernández Díaz ha demanat al PSC que sigui coherent i que abandoni el govern municipal “si Colau segueix donant suport al referèndum il·legal”. El popular així ho ha expressat aquest dissabte, després que aquest divendres els dos socis de govern a l’Ajuntament —BComú i PSC— hagin votat, en sentits contraris, la proposició dels populars per “no posar Barcelona al servei del referèndum”. Tot i això, aquest dissabte cap membre dels comuns ha assistit a l’acte municipalista de suport a la consulta.

Els comuns van argumentar el seu vot a favor, ara per ara, del referèndum perquè en aquests moments no hi ha una proposta clara i perquè tampoc no està convocat, de manera que han de decidir encara el seu posicionament.

Fernández Díaz també ha recordat a l’alcaldessa Ada Colau que “queda poc temps” per decidir-se i ha reiterat que es desmarqui de l’independentisme. De fet, la petició de trencament del pacte de govern al consistori ja va ser sol·licitada en sessió plenària per la regidora cupaire María José Lecha, que va reclamar el compromís de l’alcaldessa amb el referèndum i que expulsés els socialistes del govern.