La modificació del Pla general ha rebut el suport dels dos grups del govern (BComú i PSC), Cs, ERC i el regidor no adscrit, mentre que el grup Demòcrata, el PP i la CUP s’han abstingut. El nou planejament preveu un parc de 9,5 hectàrees basat en el projecte de la Canòpia urbana, que arrencarà amb una primera inversió de 13 milions d’euros. També es conservarà el traçat del rec Comtal, que travessa la plaça per la banda muntanya, així com l’antiga Fàbrica del Paraigua, que es destinarà a un centre de formació professional.

El nou planejament inclou un miler d’habitatges a Glòries, la meitat dels quals seran protegits. L’alçària d’un dels blocs de pisos, el que s’ha de fer a Diagonal amb Los Castillejos, no serà de 20 plantes, com es preveia inicialment, sinó de 17. Pel que fa als equipaments, es dibuixa una escola bressol, un centre de serveis per a joves i gent gran, l’ampliació de l’Escola els Encants i un solar que ha d’acollir un centre d’atenció primària i una residència o habitatges per a gent gran.

Davant del Museu del Disseny, es projecta un gran intercanviador de transport públic que integrarà el metro, les línies de busos urbans i els interurbans, així com les línies actuals del tramvia i la que es projecta per a la Diagonal. Aquest és, precisament, el motiu que ha dut el grup Demòcrata i el PP a l’abstenció.