“Fins ara els usuaris del PAMEM només se’ls atenia a la seu central i ara podran accedir a tota la xarxa púbica d’atenció primària” ha explicat la regidora de Drets Socials, Laia Ortiz. El govern municipal defensa que “posa fil a l’agulla” d’una transició aprovada l’any 1993, però que encara cap altre govern havia fet efectiva. Ortiz defensa que la transició s’ha fet de manera ordenada i  planificada, i “s’han fet més de 6.000 trucades per explicar la situació en què es troba cada usuari”.

El PAMEM acumula un deute de 22,9 milions d’euros i és un dels motius del govern per tancar-lo. Per Ciutadans i el PP, aquest dèficit és motiu per encarregar “una auditoria independent” per saber com s’ha generat aquest deute. Pel grup Demòcrata, el procés de transició del PAMEM al CatSalut no s’ha fet bé i asseguren que “no votem en contra de la mesura, sinó de la seva manera de fer”.

Un grup de funcionaris ha protestat al plenari per l’aprovació del tancament del PAMEM, i una desena de persones han seguit la protesta des de la plaça de Sant Jaume. Els manifestants denuncien que se’ls “desnona del PAMEM” en contra de la seva voluntat.