Per Ciutadans ara no és moment de començar les obres d’una nova infraestructura, ja que els treballs de Glòries “estan aturats ‘sine die'”, en espera que el govern faci una nova licitació de les obres. Per això, Mejías no considera que el tramvia sigui ara per ara una prioritat, i es remet als acords a què s’arribi a la comissió que ha de consensuar el traçat i la manera d’unir la plaça de Francesc Macià i les Glòries.

“El consens és possible”, ha assegurat el líder d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, que demana poder discutir amb tots els grups sobre els diferents traçats i per això exigeix que es convoqui la comissió d’estudi del tramvia que es va crear el març passat i encara no s’ha reunit. Recorda que els republicans van proposar de soterrar el tramvia i “fa temps que ens deien que era impensable i ara la plantegen com a una opció més”.

Els populars, amb Alberto Fernández Díaz al capdavant, lamenten que no es prioritzi la finalització de l’L9 del metro, i que no es plantegin que el cost del tramvia “l’assumeixi qui ho ha de fer, que és la Generalitat“. Per Fernández Díaz, Colau menysprea “els ciutadans que el 2010 van votar contra el pas del tramvia pel centre de la Diagonal” i també menysté la comissió on han de participar tots els grups de l’Ajuntament.