El president del grup municipal popular ha criticat que l’Ajuntament prioritzi “les inversions amb contingut ideològic a les obligacions municipals”, i ha censurat els 84 milions d’euros que costa el nou equipament, 46 dels quals s’han pressupostat en els dos darrers anys.“No deixa de sorprendre aquesta inversió multimilionària al Born, al mateix temps que es retallen inversions en altres equipaments de la ciutat”, ha dit. Fernández Díaz qualifica de “desproporcionada” la inversió al nou Born Centre Cultural amb relació a les necessitats de la ciutat.

Un “comissari polític”

La figura del responsable de l’espai, l’editor Quim Torra, tampoc no agrada als populars. Fernández Díaz creu que Torra és un “comissari polític”, per haver dit que l’espai havia de ser la zona zero de l’independentisme català. El president dels populars creu que els 300 anys de la caiguda de Barcelona és una efemèride que cal commemorar, però sense la “connotació ideològica” que al seu parer l’Ajuntament vol imposar a l’equipament.

Està previst que el nou Born Centre Cultural obri portes el 13 de setembre de 2013 i mostri les restes de la ciutat de 1714 arrassada pel setge de les tropes borbòniques.