Amb els pressupostos prorrogats, el d'avui ha estat un ple atípic. No hi ha hagut debat de números, com sol ser habitual al desembre, però sí que la manca d'acord per als comptes ha planat implícitament en algunes intervencions. És el cas del líder del PSC, Jordi Martí, que en una rèplica de la seva proposició sobre el cobriment de les vies de Sants ha etzibat això a l'altra banda del saló. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Quan un se sent enganyat, és impossible després buscar la complicitat. Barcelona necessita un govern que generi confiança però vostès primer s'han de buscar la confiança d'aquest plenari." El PP, l'altre partit que va dir "no" als pressupostos, ha optat per preguntar a l'alcalde, amb crítica inclosa, quina actitud tindrà amb l'acabat d'investir president de la Generalitat. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Mai no havíem vist un alcalde tan subordinat, no tant als interessos del govern de la Generalitat sinó als interessos del govern de CiU." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Hem de collar i collarem, i el primer que faré quan hi hagi el nou govern és demanar una reunió. Per veure com desencallem les coses." Exigència per fer complir compromisos però sent conscient, ha dit Trias, de la situació econòmica del govern. Seran exigents amb la Generalitat i també, ha remarcat, amb el govern central. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Perquè a l'estat central no pot ser que li interessi que vagi malament a Catalunya. És un disbarat, és una miopia això. Convé a tothom que ens vagin bé les coses." La sessió ha tingut també un marcat caràcter social amb dues proposicions de l'oposició. Unitat per Barcelona ha rebut suport unànime en la seva proposta de crear un servei d'atenció a famílies amb tots els membres a l'atur. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Molta gent que se sent sola, que se sent pobra, que se sent marginada i que perd l'esperança. Nosaltres estem convençuts que reconduir, acompanyar aquestes persones és com sortirem de la crisi." La proposta d'Iniciativa, que també ha tirat endavant, ha assegurat per l'any vinent una partida mínima de tres milions per a ajuts a famílies en risc de desnonaments. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "S'han fet coses a Barcelona, i positives, cal dir-ho i reconèixer-ho, però també és veritat que queden lluny, molt lluny, del que es podria haver fet en clau estrictament municipal. En un context, a més, en què les necessitats de la gent creixen i la voracitat del banc també creix." El ple ha acabat amb una declaració institucional de tots els partits, excepte el PP, en defensa del model d'immersió lingüística a l'escola.

El Ple ha donat llum verda a dues proposicions de l’oposició de temàtica social. D’una banda, s’ha aprovat per unanimitat un text d’Unitat per Barcelona que demana la creació d’un servei d’atenció a famílies que tenen tots els membres a l’atur. També ha tirat endavant, amb l’abstenció del PP, una proposició d’Iniciativa que, entre d’altres, garanteix una partida de tres milions d’euros per a ajuts a famílies en risc de desnonament.

En la sessió de control a l’alcalde, el PP ha aprofitat el debat d’investidura d’Artur Mas per preguntar a Xavier Trias quina relació tindrà amb ell en la nova legislatura que ara arrenca al Parlament. Trias ha dit que serà exigent però des de la lleialtat. Malgrat l’absència del debat de pressupostos, la manca d’entesa per als comptes sí que ha planat implícitament en algunes intervencions, com la del líder del PSC, Jordi Martí. En una rèplica de la seva proposició, que demana al govern retornar al projecte d’urbanització de la cobertura de les vies de Sants, Martí ha instat el govern a buscar la confiança del Plenari.