Francesc Homs, conseller de Presidència i Afers Exteriors

Nascut a Vic l’any 1969, Homs ha tingut un llarg recorregut al costat del president, Artur Mas, de qui s’ha guanyat absoluta confiança. Ha estat portaveu del govern, i a partir d’ara assumirà la cartera de Presidència i Afers Exteriors, una àrea que s’inclou per primera vegada en una conselleria. Per tant, Francesc Homs, afí a l’ala sobiranista del partit i que fins ara havia apostat clarament pel dret a decidir, estarà al capdavant del procés de transició nacional assumint aquesta àrea de govern.

Ramon Espadaler, conseller d’Interior

També nascut a Vic, l’any 1963, fins ara era el portaveu adjunt de CiU al Parlament, càrrec que haurà d’abandonar per assumir la conselleria d’Interior. És president del Consell Nacional d’Unió Democràtica des de 2003 i té una gran experiència com a diputat al Parlament. Espadaler repetirà en el càrrec de conseller, que ja va ocupar en el govern de Jordi Pujol entre el 2001 i el 2003 a l’àrea de Medi Ambient.

Neus Munté, consellera de Benestar i Família

Nascuda a Barcelona el 1970, Munté va ser secretària de política institucional d’UGT fins que el president Mas va incloure-la a les llistes per a les eleccions parlamentàries de 2010. Advocada de formació, a partir d’ara ocuparà la quota femenina que deixa la baixa de Pilar Fernández Bozal al nou executiu. Munté ja té experiència en l’àmbit polític com a cap de gabinet de la conselleria d’Ensenyament entre el 1999 i 2002, com a diputada entre el 2002 i 2003 i entre el 2010 i 2012.

Germà Gordó, conseller de Justícia

Nascut a la Pobla de Segur el 1963 i llicenciat en Dret va ser el fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya el 1980. Fins ara ha estat secretari del govern, lluny dels mitjans de comunicació i molt centrat en el bon funcionament de l’executiu. A partir d’ara, però, guanya projecció pública al capdavant de la conselleria de Justícia.

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat

Nascut l’any 1973 a Granollers, forma part de l’ala més socialdemòcrata de CiU. Dóna classes d’Història Contemporània a la Universitat de Girona, feina que compagina amb la tasca d’articulista i col·laborador en tertúlies radiofòniques. Vila va començar carrera política l’any 1999 com a regidor a l’Ajuntament de Figueres, però no és fins a 2006 que va arribar  al Parlament com a cap de llista per Girona. Ara substituirà Lluís Recoder al capdavant de Territori i Sostenibilitat.