jordi hereu ministre

A poc a poc es van coneixent els nous ministres del nou govern de Pedro Sánchez. El president ha anunciat aquest dilluns els ministres que formaran part de l’executiu i entre els noms nous destaca el de Jordi Hereu, un històric del PSC. L’exalcalde de Barcelona es convertirà en ministre d’Indústria i substituirà Héctor Gómez Hernández.

Sánchez ha informat de tots els canvis a La Moncloa en una roda de premsa aquest dilluns, però abans, ha comunicat l’organigrama al rei Felip VI. Es tracta d’un govern amb quatre vicepresidències, format per 22 ministeris, liderats per 12 dones i 10 homes.

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona del 2006 al 2011

Jordi Hereu va ser alcalde de Barcelona durant cinc anys, del 2006 al 2011. Abans, però, havia estat regidor de les Corts, de Sant Andreu i també de Seguretat i Mobilitat. El 2006 l’exalcalde Joan Clos va abandonar el càrrec per ocupar, precisament, el ministeri d’Indústria i Hereu li va agafar relleu. Mesos més tard, el 27 de maig del 2007, va ser reelegit després de guanyar les eleccions. Quatre anys més tard, però, el PSC va perdre l’alcaldia, amb la victòria de Trias. Hereu va abandonar l’Ajuntament de Barcelona el febrer del 2012 després de 14 anys en la política municipal.

Actualment és president de l’empresa Hispasat, operadora de satèl·lits de telecomunicacions.

Hereu, al nou Comitè Assessor d’Infraestructures de Collboni

Precisament fa pocs dies, es va confirmar que Jordi Hereu formaria part del Comitè Assessor d’Infraestructures. Un equip liderat per Santi Vila, que s’encarregarà d’estudiar les infraestructures de transport ferroviàries, portuàries i aeroportuàries de la ciutat i d’orientar el consistori. Hereu ja no formarà part d’aquest comitè, que aquest dilluns ha la primera reunió constitutiva.