L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet pública la llista de noms que formaran el Comitè Assessor d’Infraestructures, l’equip capitanejat per Santi Vila i que s’encarregarà d’estudiar les infraestructures de transport ferroviàries, portuàries i aeroportuàries de la ciutat i d’orientar el consistori. Tal com es pot veure en el decret que l’Ajuntament de Barcelona ha publicat a la Gaseta Municipal, Collboni ha fitxat noms de primer nivell, relacionats amb grans empreses i el món docent.

Entre els fitxatges hi ha Ángel Simón, president d’Agbar, Josep Mateu, president del RACC, i Salvador Alemany, excap d’Abertis i president actual del Cercle d’Economia. A banda de la vessant empresarial, el Comitè Assessor d’Infraestructures també incorpora l’exalcalde del PSC Jordi Hereu i docents, investigadors i enginyers.

En destaquen, per exemple, Andreu Mas-Colell (economista i exconseller d’Artur Mas), Pere Macias (qui Colau va fitxar per liderar la connexió del tramvia per la Diagonal) i Bet Cahué (enginyera i consultora d’aviació). Entre els noms també hi ha el de Ricard Riol (expresident de Promoció del Transport Públic) i el de Ramon García-Bragado (extinent d’alcaldia de Barcelona en el govern de Jordi Hereu).

L’equip del Comitè Assessor d’Infraestructures estarà coordinat per Oriol Altisench, enginyer en cap de l’Ajuntament. La llista que s’ha publicat a la Gaseta Municipal conté un total de 24 assessors (16 homes i vuit dones).