Nou fitxatge de Jaume Collboni per a l’Ajuntament de Barcelona. L’alcalde socialista incorpora l’exconseller Santi Vila com a president del Comitè Assessor d’Infraestructures que orientarà el consistori. Aquest consell, que no serà vinculant, estarà integrat per persones expertes en l’àmbit i orientarà l’Ajuntament en les infraestructures clau per a la ciutat.

Un organisme que s’ha presentat pocs minuts abans de l’inici del ple municipal d’aquest divendres, que ha d’aprovar l‘increment de sou dels regidors. Collboni ha justificat l’encàrrec a Vila perquè “independentment de la seva trajectòria política, que és diferent a la nostra, té un prestigi al país”. En la compareixença, Vila ha destacat que s’ha sentit “honorat” pel nomenament que ha agraït a l’alcalde “com a amic personal”.

Collboni signarà aquest dijous el decret de creació d’aquest organisme, que se centrarà en infraestructures de transport ferroviàries, portuàries i aeroportuàries i espera que serveixi perquè “la veu de Barcelona tingui pes i tant l’Estat com la Generalitat se l’escoltin”. L’enginyer en cap, Oriol Altisench, farà les funcions de coordinació.

Segons explica l’Ajuntament, aquest nou òrgan gaudirà d’autonomia en l’exercici de les seves funcions i es reunirà un mínim de dos cops l’any. “Barcelona té l’obligació de pensar mes enllà de la mirada a curt termini, i ha de projectar-se al 2030 i pensar com la volem en el futur”, ha explicat l’alcalde.

santi vila

Professionals sense retribució

Ni el president del Comitè Assessor ni la resta d’experts que l’integrin no tindran cap retribució, sinó que ho faran de manera voluntària. “Cap ha estat retribuït, tot es militància barcelonina”, ha resumit Collboni. Santi Vila té l’encàrrec de l’alcalde de cercar els membres d’aquest òrgan perquè pugui començar a treballar passades les festes de La Mercè, a finals de setembre.

Inhabilitat després del judici del procés

Nascut a Granollers el 1973, Santi Vila és dcotor en Història Contemporània i llicenciat en Filosofia i Lletres. Vila va ser diputat al Parlament de Catalunya entre 2006 i 2013 i alcalde de Figueres entre 2007 i 2012. També va estar dins els governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont com a conseller de Territori i Sostenibilitat (2012-2016) i d’Empresa i Coneixement (2017). En el judici del procés va ser condemnat a un any i vuit mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència però el va absoldre del delicte de malversació, fet pel qual no va anar a presó. Actualment és director d’Aigües de Banyoles SAU.