maragall candidat 2023

Esquerra Republicana proclamarà aquest dissabte el líder del grup municipal a Barcelona, Ernest Maragall, candidat a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Així, el republicà repetirà com a alcaldable del partit després de fer-ho el 2019 i guanyar els comicis, malgrat no aconseguir l’alcaldia. Maragall no ha tingut cap rival durant el procés de primàries.

La proclamació d’Ernest Maragall com a alcaldable es farà quan faltarà tot just un any per a les municipals, en un acte obert el 28 de maig al recinte de la Fira de Barcelona a Montjuïc. Hi intervindrà el president d’ERC, Oriol Junqueras, així com el mateix Maragall, qui farà el primer discurs com a candidat.

Els consellers Joan Ignasi Elena i Teresa Jordà, així com altres membres del partit, assistiran a l’acte per mostrar el seu suport a Maragall.

Ada Colau, també candidata el 2023

L’oficialització de la candidatura d’Ernest Maragall arribarà dies després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acceptés la proposta de BComú per presentar-se, també, a les municipals del 2023, en aquest cas en representació dels comuns. Partits com el PP o Junts encara no han escollit el candidat (en aquest últim cas, després de la renúncia sobtada d’Elsa Artadi).