El cementiri de Montjuïc i el cementiri de Sant Andreu estrenen tres espais enjardinats per al repòs de cendres, disponibles des d’aquest dilluns, coincidint amb la campanya de Tots Sants. Es tracta d’un servei que vol donar resposta a l’augment de la demanda d’incineracions. Els tres espais tenen tombes i columbaris cineraris, zones per espargir les cendres, i també plantes i arbres per associar-hi les restes dels difunts.

espai cendres cementiri de Montjuïc

Uns jardins que sumen gairebé 5.000 m²

Dues d’aquestes zones de cendres són a l’equipament de Montjuïc i tenen 2.500 i 600 m²; i la tercera, de 1.550 m², és al de Sant Andreu. Totes tres s’han ubicat en zones que anteriorment ocupaven nínxols o tombes tradicionals.

Segons explica Cementiris de Barcelona, s’han dissenyat com a zones verdes perquè l’urna cinerària estigui envoltada d’arbres i plantes. L’objectiu és que sigui un entorn natural més sostenible, però també més amable per al recolliment i la celebració de comiats.

espai cendres cementiri de Montjuïc

La demanda d’incineracions continua augmentant

Cementiris de Barcelona ha vist com s’ha incrementat els darrers anys la demanda d’incineració dels difunts, en detriment de la inhumació. Dels serveis que es fan cada any, les incineracions ja representen el 58 % del total, en comparació del 42 % d’enterraments tradicionals.

Un canvi de tendència que creuen que continuarà en els propers anys. Calculen que les incineracions representaran el 70 %. Per donar-hi resposta, Cementiris de Barcelona ha ampliat el servei que fins ara només s’oferia a Collserola i Montjuïc i l’objectiu és estendre’l a tots els equipaments de la ciutat per l’augment de la demanda del servei d’incineracions.

espai cendres cementiri de Montjuïc
Espai del cementiri de Montjuïc on es poden llançar lliurement les cendres

22.000 persones el cap de setmana previ a Tots Sants

Durant la campanya de Tots Sants, Cementiris de Barcelona amplia els serveis i els horaris per facilitar l’accés als visitants durant els dies més concorreguts de l’any. El cap de setmana previ a l’1 de novembre, dissabte i diumenge passat, unes 22.000 persones van anar als cementiris per retre homenatge als seus difunts.