Després d’una nit llarga a l’hotel Grand Marina de Barcelona, on els populars van seguir l’escrutini electoral des d’una habitació, Xavier García Albiol s’ha desplaçat aquest divendres a Madrid. Ja que durant la campanya el PP Català ha intentat capitalitzar l’actuació del PP espanyol amb l’aplicació de l’article 155, l’anàlisi posterior al 21-D també han decidit que cal que passi per la capital de l’Estat.

A les portes de la seu popular al carrer de Génova, Albiol ha atès els mitjans de comunicació. En ser preguntat per la seva possible dimissió (escenari que ja havia deixat obert aquest dijous a la nit), ha admès que seria el més fàcil o el més còmode, però també ha afegit que “en aquests moments, si jo dimiteixo, estaria deixant el partit en una situació molt delicada” i ha instat els altres dos diputats que ha aconseguit el PP a mirar d’aportar la solució a la patacada electoral.

En aquest sentit, ha advertit que “ja soc suficientment grandet per entendre què he de fer i què no he de fer” i que “no fa falta que el president Mariano Rajoy m’ho digui”. Un cop acabi el Comitè Executiu dels populars, està previst que comparegui només Rajoy per explicar el transcurs de la reunió i el camí que seguirà el partit a Catalunya.

“Un problema molt seriós”

Un cop digerits els resultats del 21-D, Albiol ha tornat a insistir que Catalunya en surt debilitada perquè no hi ha una alternativa als partits independentistes. Per això ha fet un advertiment a la resta de forces constitucionalistes de l’arc parlamentari: “O som capaços de reconduir la situació, o tindrem un problema molt seriós”. El líder del PP català, però, ha demanat als seus col·legues de partit fer “una bona lectura, ser responsables i sortir d’aquesta [situació] perquè el que està en joc és l’estabilitat de Catalunya i, indirectament, d’Espanya”.

Moragas plega del Govern espanyol

Paral·lelament a la trobada del Comitè Executiu, ha transcendit que el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, abandona el Govern espanyol per reprendre la seva carrera diplomàtica a l’ONU, com a ambaixador d’Espanya. Segons l’Agència EFE, la decisió la va consensuar amb Rajoy ara fa un any per raons personals i professionals de pes. Tot preveu que el nomenament de Moragas com a ambaixador a l’ONU l’aprovarà el Consell de Ministres que se celebra aquest divendres.