En Comú Podem ha reunit avui algunes de les primers espases d'Units Podem i les seves confluències als peus de l'Arc de Triomf. Un acte de demostració de múscul, amb més de 4.500 persones segons els organitzadors, i que han anomenat com el míting de la fraternitat. L'alcaldessa de Barcelona ha actuat com a amfitriona d'una de les poques jornades de la campanya en què Iglesias i Garzón han compartit escenari. El secretari general de Podem s'ha compromès a defensar sempre el referèndum per a Catalunya i a bastir ponts amb la resta de l'Estat. PABLO IGLESIAS, candidat d'Units Podem "Hoy quiero dirigirme a los catalanes y catalanas que no nos van a votar. Yquiero decirles que aspiro a ser el presidente de una España que escuche a Cataluña, que reconozca los derechos nacionales de Cataluña y que tienda puentes donde otros los volaron." "El d'avui ha estat el primer i únic acte de campanya de Pablo Iglesias a Catalunya. Ara bé, Iglesias i Colau tornaran a coincidir a l'acte de tancament de campanya a Madrid." L'alcaldessa de Barcelona ha assegurat que els catalans tenen el deute moral i polític de contribuir a fer fora el PP de la Moncloa i ha coincidit amb Xavier Domènech a l'hora de demanar que l'eix mediterrani impulsi aquest canvi. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Que Catalunya, que el Mediterrani sigui la punta de llança de derrota del Partit Popular." ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Un corredor contra la corrupció, a València i a Catalunya, que faci fora el PP de les nostres institucions i també a Convergència." L'acte d'avui ha estat multitudinari, amb una desena de parlaments, música i una demostració d'afecte entre candidats.

Iglesias diu que aspira “a ser el president d’una Espanya que escolti a Catalunya, que reconegui els seus drets nacionals i tendeixi ponts allà on altres els han dinamitat”. Tan ell com Xavier Domènech, han animat els catalans a contribuir a fer fora del PP del govern i han reivindicat les aliances territorials com la base per forçar un canvi a la Moncloa. En aquest sentit, el candidat d’En Comú Podem ha assegurat que el 26-J és “una oportunitat històrica per convertir Catalunya i el Mediterrani en la punta de llança per derrotar el PP”, ha assegurat Domènech.

L’alcaldessa Ada Colau ha fet d’amfitriona i ha donat la benvinguda a la resta de convidats, entre els quals Alberto Garzón, Íñigo Errejón i Mónica Oltra. Colau ha fet gala del seu primer any de mandat a Barcelona i ha dit que, de cara al 26-J, aposta per un corredor mediterrani contra la corrupció que elimini les polítiques de dretes del PP i de CDC.

La imatge curiosa de la jornada s’ha produït a l’inici de la intervenció de Xavier Domènech, quan Pablo Iglesias ha fet un altre petó als llavis al candidat d’En Comú Podem. S’ha repetit, doncs, la imatge del març al Congrés dels Diputats.