(ACN) El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que considera “un adversari principal” el PSC i ha alertat de la “temptació” de “fer aparèixer una altra mena de tripartit” a l’Ajuntament entre els socialistes, Junts i el PP després de les eleccions municipals 2023. “És el que des del PP estan suggerint”, ha avisat en una entrevista al diari ‘Ara’, en què ha assenyalat que “ser quatre competint per l’alcaldia té un risc: que el cinquè sigui el PP i pugui acabar sent determinant”.

Per ara les enquestes situen el socialista Jaume Collboni, l’actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, i l’exalcalde Xavier Trias, que serà el cap de llista de Junts, en la competició per guanyar les eleccions, amb una ERC que la majoria de sondejos situen en quarta posició i molt a prop dels seus competidors.

Maragall creu que “algú està interessat” que els comicis del maig semblin una pugna entre Colau i Trias i ha assenyalat que defensen “conceptes del passat”. “És molt més que una batalla entre el 2011 i el 2015. La pregunta pertinent és: un cop superada l’etapa de la senyora Colau, ara què?“, ha plantejat. Per això, ha considerat que la campanya electoral “permetrà que es distingeixin molt clarament els projectes”.

Entre aquests projectes hi ha el d'”anar a totes” per combatre la manca d’habitatge assequible a la ciutat. El regidor republicà ha plantejat construir al llarg del pròxim mandat “almenys 20.000 habitatges nous, 5.000 cada any, i d’aquests, entre 6.000 i 8.000 de protecció oficial”. “Em sembla que ho tenim a l’abast i que no és cap barbaritat”, ha assegurat.

També ha apostat per un salari mínim de ciutat de 1.500 euros. “Ens l’hem d’autoexigir”, ha afirmat. Precisament dijous l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va situar en 1.447,49 euros mensuals el sou mínim per viure dignament a l’àrea de Barcelona.

Polèmica sobre els suports

L’alcaldable també s’ha referit a la llista de cinc personalitats que s’han desmarcat de la seva llista de suports per al 28-M. Maragall ho ha atribuït a una “confusió” en la qual “segur que també hi ha una responsabilitat nostra”.