(ACN / Redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i diversos representants dels grups polítics presents a l’Ajuntament, han fet un minut de silenci aquest dissabte al matí a la plaça de Sant Jaume amb motiu del Dia Europeu de Víctimes del Terrorisme. Ha estat davant de l’Ajuntament de Barcelona.

A l’alcaldessa l’ha acompanyat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, així com Jordi Coronas (ERC), Jordi Martí Galbis (Junts), Paco Sierra (Cs), Julia Barea (Cs), Noemí Martín (Cs), Óscar Ramírez (PP), Daniel Sierra (PP) i Marilén Barceló (regidora no adjunta). A banda de la representació municipal, també hi han estat presents entitats contra el terrorisme, com ara l’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique.

11-M, 19 anys després

L’acte commemoratiu s’ha fet a un quart de deu del matí i ha durat pocs minuts per les fortes ventades que afecten el municipi. La Unió Europea va declarar l’11 de març el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, després que Madrid visqués l’atemptat més mortífer d’Europa. L’11 de març del 2004, una cèl·lula gihadista va col·locar 11 bombes en quatre trens de Rodalies, en què van morir 191 persones.