El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha afirmat que veu un “prejudici ideològic” en la querella que una associació ha presentat contra l’alcaldessa, Ada Colau, per l’atorgament de subvencions a entitats socials. “Tot apunta que té a veure amb un prejudici ideològic sobre les entitats que han rebut subvencions”, ha dit Coronas, que ha mostrat preocupació per “la judicialització de la política”.

En la roda de premsa d’aquest dimarts, ERC s’ha pronunciat per primer cop sobre el cas. Jordi Coronas ha apuntat que la querella tindrà poc recorregut jurídic, tal com defensen des de Barcelona en Comú. Per això, ha expressat suport a l’alcaldessa “si no hi ha cap indici de delicte”. Tot i això, el portaveu dels republicans ha demanat fer una reflexió sobre el codi ètic dels comuns i declaracions que va fer Colau en el passat en cas que fos investigada.

Val la pena fer una reflexió sobre determinades coses que es van dir en el passat i que es van afirmar que ella [Colau] faria si s’arribava a aquest moment
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal ERC

El codi ètic dels comuns recull el compromís de renunciar al càrrec davant la imputació judicial per delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències, etc. Quan es va conèixer la querella, Barcelona en Comú va matisar que les renúncies s’han de fer “en casos on hi hagi un presumpte ànim de lucre personal” i que en el cas que s’investiga no és així. Per això, van defensar que Colau no ha de dimitir.