El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (BComú), ha apuntat que la querella contra Ada Colau per suposades irregularitats en l’atorgament de subvencions a entitats socials és “un atac a la imatge i la reputació de l’alcaldessa”. Serra hi veu “intencionalitat política” perquè l’escrit, que ja ha arribat a l’Ajuntament de Barcelona, només se centra en Colau i no en la resta de membres del govern municipal.

En una compareixença amb els advocats de Colau, Marc Serra ha explicat que després d’analitzar la querella es mostren “molt tranquils” perquè no aporta proves noves ni cap element incriminatori contra l’alcaldessa. L’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATCD) es va querellar contra Colau, a qui acusa d’haver comès fins a cinc delictes, entre els quals prevaricació, frau en la contractació i malversació.

“Mala fe” dels querellants

Segons Serra, la querella és “caòtica, desordenada i infundada” i reprodueix fragments de la denúncia que, per fets similars, la fiscalia ja va arxivar. Precisament, l’advocat de la defensa, Àlex Solà, ha assenyalat “mala fe processal” en l’escrit perquè omet que la fiscalia ja va demanar informació sobre l’atorgament de subvencions i va arxivar la denúncia.

Això ha fet, segons Solà, que la justícia hagi actuat “amb normalitat”, és a dir, que hagi admès a tràmit la querella i hagi citat a declarar en qualitat d’investigada l’única persona contra la qual es dirigeix la querella: l’alcaldessa Ada Colau. En aquest sentit, l’advocat ha matisat que la citació per declarar forma part de les diligències previstes per la llei com a dret a defensa de l’acusat perquè pugui donar la seva versió.

Collboni: “Les coses a l’Ajuntament es fan bé”

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), soci de govern de Colau, s’ha pronunciat sobre els fets i ha transmès “un missatge de tranquil·litat”. “Les coses a l’Ajuntament es fan bé”, ha afirmat Collboni, que s’ha mostrat convençut del “funcionament normal i correcte de la institució en general”. A més, ha demanat que es mantingui la presumpció d’innocència i que es respectin les decisions judicials “siguin quines siguin”.

Pel que fa a les peticions de Ciutadans i el PP perquè Colau dimiteixi i que el PSC surti del govern municipal, Collboni ha dit que estan “fora de lloc”.