La líder municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha demanat que la Guàrdia Urbana arribi als 4.500 agents “per poder fer la feina com cal”. En l’actualitat, el cos compta amb uns 3.200 agents i el govern municipal preveu tancar el mandat amb més de 3.500 efectius. Per Guilarte, però, la xifra no és suficient per combatre la inseguretat a la ciutat, que, recorda, és el primer problema segons el Baròmetre semestral.

Aquest any, el consistori preveu incorporar 260 agents i convocarà 150 places noves, amb què aspira a tancar el mandat amb els 3.500 efectius anunciats. Guilarte considera que aquests números “són anuncis trampa” perquè “es cobreixen les baixes per jubilació però no es guanyen efectius nous”. Fonts municipals, però, matisen que en les xifres totals que es donen ja estan descomptades les baixes per jubilació.

Barcelona no pot continuar sent una ciutat sense llei on els delinqüents i les màfies campen al seu aire. Sense seguretat no hi ha res
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Cs

Guilarte ha fet la petició des del barri del Besòs i el Maresme, a prop d’on el 15 de gener hi va haver un tiroteig. La líder municipal de Ciutadans ha recriminat al tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que “va prometre canvis però Barcelona lidera els rànquings d’inseguretat”. Per això, ha anunciat que el seu grup tornarà a presentar en la propera Comissió de Presidència un pla integral de seguretat, que preveu més pressupost i més agents per a la Guàrdia Urbana.