Junts per Catalunya farà primàries al febrer per escollir cap de llista a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. La líder de la formació a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha anunciat que s’hi presentarà després de postular-s’hi en un acte l’octubre passat. El partit ha acordat que sigui Barcelona el primer municipi on es facin primàries per “donar resposta immediata a la necessitat de canvi que la ciutadania està reclamant”.

El cap de setmana del 12 i 13 de febrer es faran les votacions d’aquest procés exprés. El termini per poder presentar-se a les primàries, però, acaba aquest dijous, 27 de gener. Serà aleshores quan se sabrà si Artadi té algun rival o no. El 28 de gener el partit confirmarà els precandidats, que tindran fins al 3 de febrer per recollir avals del 20 % dels afiliats a Barcelona. La campanya electoral es farà del 4 a l’11 de febrer.

En espera de més candidats

Elsa Artadi ha afirmat que “el meu compromís és amb Barcelona i el canvi” i que el seu objectiu és “tirar endavant una candidatura guanyadora”. La portaveu de la formació ha explicat que les primàries estan obertes a tots els militants de Junts amb dret a sufragi i que no pot pressuposar si hi haurà més candidats. Tot i això, ha expressat “màxim respecte” per qui s’hi vulgui presentar i ha afegit que la militància decidirà.