Sense entrar en detalls de com ho faran, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana mantenen l’acord d’investir Carles Puigdemont. Després de reunir-se amb Roger Torrent, Raül Romeva ha explicat que els republicans no presenten cap candidat i que donaran “suport al candidat que proposa JxC. La resta no ens pertoca a nosaltres decidir-ho”, ha afegit, en referència a la fórmula que s’utilitzarà per a la investidura

Elsa Artadi i Eduard Pujol, com a representants de Junts per Catalunya, han traslladat al president de la cambra la voluntat d’investir Carles Puigdemont. “Es tracta de definir com ho acabarem fent, però sempre des del punt de partida que en les diferents opcions, i amb el reglament a la mà, la investidura del president Puigdemont no només és possible sinó que serà“.

JxC defensa la immunitat dels diputats

Artadi ha aportat un argument nou al debat: el de la immunitat de què gaudeixen els 135 diputats des del moment en què ocupen el càrrec. No ha especificat en quin sentit la reivindicarien: “És un camí que seguim explorant”, ha dit. Sobre la possibilitat que Puigdemont pugui tornar a Catalunya per ser investit, Artadi ha afirmat que “no descartem res, però és evident que ell és molt més útil com a president que com a presoner“. En tot cas, ha deixat clar que encara trigaran uns dies a prendre la decisió.

Des de Ciutadans, Inés Arrimadas ha condemnat que JxC vulgui “ressuscitar privilegis polítics”, en referència a la immunitat dels diputats. “Els agraden molt els privilegis polítics, nosaltres, en canvi, som aquí per eliminar-los”, ha sentenciat. També ha reiterat que el seu grup està en contra de “tornar a retorçar el reglament” per permetre una investidura a distància, i ha criticat Puigdemont per pensar que es pot “governar per Skype o com si estigués jugant a la Play“.

Comín i Serret també demanen delegar el vot

Els dos diputats d’ERC que són a Brussel·les, Toni Comín i Meritxell Serret, ja han fet arribar la petició formal per delegar el vot en el debat d’investidura, un dret que van renunciar a exercir en el ple constitutiu de la cambra. Aquest dijous també ho van fer Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig, els tres representants de JxC a la capital belga. La Mesa haurà de decidir si permet aquest vot delegat en la reunió de dimarts que ve.