Tot i mostrar el seu propi tarannà, les paraules de Torrent han deixat clar que mantindrà una línia similar a la de la legislatura anterior i ha remarcat que tots els projectes polítics “tenen cabuda” però ha demanat als diputats que els defensin “mantenint el respecte als altres”. El nou president del Parlament s’ha marcat la democràcia i la convivència com a “pilars fonamentals” del seu mandat i ha expressat la seva voluntat de “contribuir a cosir la societat catalana a través d’aquets dos principis”.

La primera intervenció de Torrent com a president de la cambra també ha tingut un contingut social i ha apel·lat a treballar per “defensar els que més pateixen i fer que el progrés social sigui un objectiu irrenunciable d’aquest Parlament”. També ha destacat que “la igualtat efectiva és un repte pendent” i s’ha mostrat compromès amb la lluita feminista.

L’elecció s’ha fet segons el guió previst, Torrent ha obtingut el suport majoritari que el converteix en la segona autoritat del país. En totes dues votacions, el candidat de Ciutadans, Espejo-Saavedra, ha obtingut 56 vots a favor, un menys dels que suma el bloc Cs-PP-PSC. Per tant, algun diputat del bloc constitucionalista no l’ha votat. Hi ha hagut nou vots en blanc, dels quals vuit es poden atribuir als dels diputats de Catalunya en Comú.

En la seva intervenció, el nou president del Parlament també ha tingut un record per als diputats absents i ha assegurat que “no seria honest si no denunciés contundentment els escons buits” i ha fet una crida a tots els grups per “conjurar-nos” i recuperar les institucions.

Un dels grans absents, Carles Puigdemont ha felicitat ràpidament el nou president del Parlament amb una piulada a Twitter.

En acabar la sessió, s’ha fet un altre acte de caire protocol·lari, el traspàs de poders entre la presidenta sortint del Parlament, Carme Forcadell, i el nou president, Roger Torrent.