La Mesa del Parlament, recentment constituïda i amb majoria independentista, haurà de dir si admet la petició dels diputats de Junts per Catalunya de delegar el vot el dia que es convoqui el ple d’investidura del president de la Generalitat. En el ple de constitució del Parlament d’aquest dimecres, ni Puigdemont, ni Puig i Ponsatí,  ni tampoc els altres dos diputats d’ERC que són a Bèlgica, Toni Comín i Meritxell Serret, van demanar poder delegar el vot.

La Mesa del Parlament està formada per Roger Torrent, d’ERC; Josep Costa, de Junts per Catalunya (JXC), que n’és el vicepresident primer, i José Maria Espejo-Saavedra, de Ciutadans, que n’és el vicepresident segon. Eugeni Campdepadrós, de JXC, n’és el secretari primer; David Pérez, del PSC, n’és el secretari segon; Joan Garcia de Ciutadans, el secretari tercer, i Alba Vergés, d’ERC, la secretària quarta.

El ple d’investidura s’haurà de celebrar com a màxim el 31 de gener, 10 dies hàbils a partir d’aquest dimecres, quan es va formar el nou Parlament.

Junqueras demana al jutge assistir al ple d’investidura

L’advocat del diputat d’ERC, Oriol Junqueras, ha presentat un recurs davant la Sala Penal del Tribunal Suprem contra la decisió del jutge Pablo Llanera que li va denegar el permís per assistir a la sessió constitutiva del Parlament. L’escrit de l’advocat, Andreu Van den Eynde, diu que Junqueras insisteix en demanar el trasllat a una presó propera al seu domicili per poder assistir a la sessió d’investidura de la Generalitat. En el recurs també s’argumenta que Llarena produeix “distorsió de la institució parlamentària” mentre que el trasllat del diputat electe implicaria garantir-li els drets processals i personals com ara “estar a prop de la seva dona i sobretot dels seus fills”.