ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Pel que fa a les formes ens sembla molt clar que qualsevol decisió s'ha de prendre previ diàleg i reflexió i en aquest cas hi hauria d'haver estat." CARMEN ANDRÉS, regidora del PSC "El consens generalitzat és la suma de moltes voluntats, i la voluntat d'11 regidors i regidores no ho és." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ha pres decisió unilateral, sense consulta ciutadana ni política, i amb menyspreu cap als ajuntaments del Pirineu que se n'han assabentat pels mitjans."

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, qualifica de “decisió precipitada” la renúncia a la candidatura olímpica, que necessitava diàleg i reflexió “tant amb Barcelona com amb el territori”. El líder dels republicans a la ciutat demana una reunió de l’alcaldessa amb els alcaldes dels Pirineus per explicar bé aquesta decisió.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz lamenta que el govern no hagi consultat ni a la ciutadania ni als grups polítics, i que hagi optat per la “política dels gestos”. A més, Fernández Díaz creu que Barcelona en Comú ha fallat “no només en les formes sinó en el moment”, perquè no hi ha cap data al calendari -ha explicat- que obligués a prendre ara aquesta decisió.

Carmen Andrés, regidora del PSC, considera que la candidatura olímpica era un projecte capital per generar creixement econòmic al territori. Per això, la decisió necessitava un “consens generalitzat” per part dels alcaldes, del món de l’esport i dels grups polítics i, segons Andrés, “la voluntat d’11 regidors no és consens generalitzat”. De fet, Andrés ha afegit que aquestes pràctiques “són pròpies de governs conservadors”.