Salutacions, abraçades i algun "sí que es pot" a l'arribada d'Ada Colau a l'Ajuntament el seu primer dia d'alcaldessa. El fill de Colau es familiaritzava amb el nou lloc de feina de la seva mare mentre ella aprenia els detalls dels costums castellers amb el director de Cultura Popular de l'ICUB, Francesc Fabregat. Quatre dades i consells abans de sortir al balcó a rebre els pilars i recollir en braços l'enxaneta, com marca la tradició. Acte seguit hora de les presentacions amb alguns dels caps de colla de la ciutat i membres d'organitzacions de cultura popular. Colau ha inaugurat el càrrec en diumenge i amb un acte festiu però ahir, en una entrevista a BTV, la primera com alcaldessa, ja va deixar clar que a partir de demà treballarà intensament. I no ho farà només des del despatx. A primera hora del matí acompanyarà a Nou Barris a la nova regidora del districte, Janet Sanz, per intentar evitar els desnonaments que hi ha programats. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona: "El dilluns a primera hora serem a Nou Barris per fer el que puguem en aquesta circumstància perquè nosaltres ho hem dit, hem d'estar a peu de carrer, hem d'estar al costat de la ciutadania que més pateixi i hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per impedir vulneracions de drets fonamentals. Com poden ser els desnonaments que s'estan produïnt cada dia a la nostra ciutat." Colau va reiterar també la seva voluntat de diàleg amb la resta de forces del consistori agraïnt el suport obtingut a la votació d'investidura. I també va demanar l'ajuda dels ciutadans a qui, assegura, tindrà molt en compte. "Però també hem de comptar amb la ciutadania que té molt per aportar, sempre ho hem dit, aquesta ciutat, si té un tresor, si té un enorme potencial, és la seva ciutadania." "Demà hi haurà també la primera reunió del nou govern. Serà a la tarda, després que al matí els regidors comencin a treballar als districtes que se'ls ha assignat. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament de Barcelona, Guillem Martínez."

Quan Ada Colau ha arribat a Sant Jaume, a quarts de 12, la plaça encara no era plena. Tot i així la nova alcaldessa ha rebut les felicitacions d’alguns dels assistents. Hi ha qui, fins i tot, li ha demanat de fer-s’hi una fotografia. Colau, que no ha volgut fer declaracions, ha entrat a l’Ajuntament acompanyada de la seva parella i el seu fill. Un cop dins, l’ha rebuda el director de Cultura Popular de l’ICUB, Francesc Fabregat, que li ha explicat els detalls dels costums castellers abans de sortir al balcó.

Des del balcó, Colau ha rebut els pilars i ha recollit en braços l’enxaneta dels Castellers de Barcelona, com marca la tradició. Acte seguit ha estat presentada a alguns dels caps de colla de la ciutat i membres d’organitzacions de cultura popular.

Colau ha inaugurat el càrrec en diumenge i amb un acte festiu però dissabte, en una entrevista a BTV, la primera com alcaldessa, ja va deixar clar que a partir d’aquest dilluns treballarà intensament. I no ho farà només des del despatx. A primera hora del matí acompanyarà a Nou Barris a la nova regidora del districte, Janet Sanz, per intentar evitar els desnonaments que hi ha programats.

També al matí els regidors, ja nomenats oficialment per Colau, començaran a treballar des dels districtes que se’ls ha assignat i ja a la tarda hi haurà la primera reunió del nou govern municipal.