Felip Puig ha volgut defensar els beneficis que aporta el Circuit de Barcelona – Catalunya per a tot el territori, i ho ha fet amb números. Segons ha dit, l’activitat econòmica que generen les activitats esportives que s’hi fan supera els 330 milions d’euros. Són diners que retornen i que inclouen “les divises i recursos dels assistents estrangers”.

Per Puig, “el valor que té s’ha de mirar també des d’una perspectiva de futur”, i tant agraeix “la generositat del Vallès” a l’hora de permetre que Barcelona tingui cabuda en el nom actual del recinte, com “la col·laboració” de la ciutat per tal que Montmeló “sigui un actiu molt important”. És aquí on Puig retreu al govern de Colau que no hagi tingut en compte el conjunt del país, amb la renúncia a la candidatura olímpica d’hivern. El conseller ha recordat que el circuit  “és de primer ordre mundial” i que “ajuda decididament la política industrial”.

Altres arguments a favor d’aquesta infraestructura esgrimits per Puig són la projecció de Catalunya al món -“només cinc països del món tenen les tres categories de campionats del món de motor”- i el paper social que té. Sobre aquest punt, la diputada convergent Montserrat Ribera, ha explicat que el Circuit Barcelona – Catalunya contribueix a la recerca que s’aplica a la Fórmula 1 i a la Moto GP, “i que després s’aplica en el sector del motor i l’automoció”.