L'equip d'Ada Colau ja s'ha posat mans a l'obra. Avui s'ha fet la primera Comissió de Govern, reunió que es repetirà, des d'ara, cada dimecres. Ha estat una sessió informativa i de constitució, però en què també s'han pres decisions en clau social. Colau ha ordenat la convocatòria immediata de la mesa de prevenció de desnonaments, que ella mateixa vol presidir. L'alcaldessa està fixant també reunions amb entitats financeres per abordar la situació i trobar fórmules per donar-hi resposta. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Oferirem la col·laboració, demanem la col·laboració en una qüestió que, insisteixo, no és una qüestió menor, és una qüestió d'emergència i de vulneració de drets fonamentals, especialment en famílies vulnerables, i esperem que efectivament hi haurà una resposta en aquesta col·laboració." El govern municipal vol evitar també que cap família que ho demani es quedi sense beca menjador. Per això volen ampliar la convocatòria dels casals d'estiu i detectar casos de malnutrició infantil. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "A partir d'això, de tenir un mapa clar de quina és aquesta qüantitat de nens, destinarem tota la partida pressupostària que sigui necessària per assegurar que aquests nens puguin accedir a casals d'estiu". A la primera reunió del govern s'hi ha vist el nou gerent, Jordi Martí, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Falten encara sis comissionats més, que Colau espera nomenar aviat. "L'entrada del nou govern municipal marcarà també un canvi aquí al saló de la Reina Regent. Ada Colau ha confirmat avui que vol tornar a presidir els plenaris, tradició habitual al consistori amb l'excepció del mandat anterior, quan Xavier Trias va delegar aquesta funció en Joan Puigdollers. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament, Marc Garcia."

Ada Colau s’ha mostrat disposada a col·laborar des del consistori amb les entitats financeres pel que fa a problemàtiques com les dels desnonaments i els pisos buits, però ha especificat que també demanarà col·laboració. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que els bancs “seran els primers interessats”. Tanmateix, Colau ha asseverat que, si no hi ha una resposta per part d’aquests, l’Administració té “diferents vies per intervenir” i per “preservar” drets com el de l’habitatge.

Sobre els recursos a les oficines d’habitatge dels districtes, l’alcaldessa ha explicat que es reformarà la manera com estan repartits per a aquests ens, ja que fins ara s’havien organitzat de la mateixa manera a tots els districtes tot i les diferències en les necessitats que es produeixen a cada un. En el cas concret de Nou Barris, Colau ha explicat que “només hi havia una persona, de confiança del govern anterior” i que caldrà trobar “personal adequat per a la interlocució quotidiana”.

Presidirà el plenari

Colau ha explicat que presidirà les sessions plenàries perquè entén que “va amb el càrrec” i ho ha qualificat de “natural i exigible”, un càrrec al qual va renunciar Xavier Trias durant el mandat anterior. Ada Colau ha explicat que està formant un govern “al marge de les converses” que manté amb altres grups sobre possibles pactes estables.

Estalvi de 15.000 euros a l’acte d’investidura

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha afirmat que l’acte d’investidura d’Ada Colau va costar un total de 27.517 euros, uns 15.000 menys que la sessió constitutiva del govern municipal de Xavier Trias. L’estalvi, segons Pisarello, s’ha produït per les retallades en càtering privat i col·locació de catifes a les zones nobles del consistori.