El segon dia del mandat els despatxos de les noves àrees de govern ja van prenent forma. Aquest matí s'han col·locat els nous rètols que indiquen les 4 tinències d'alcaldia, una estructura força diferent de la que hi havia fins ara. A les plantes superiors, els grups municipals van fent les primeres reunions. Avui Jaume Collboni s'ha trobat amb altres membres de l'equip al que ja és el seu nou despatx com a regidor socialista. Qui també ja s'ha instal·lat a l'edifici són els 3 regidors de la CUP, que ocupen les antigues oficines d'Afers Religiosos. Al seu despatx, el regidor Josep Garganté hi ha aparcat el que diu que és el seu vehicle oficial per anar a la feina, mentre María José Lecha i Maria Rovira repassaven documents. El grup municipal de la CUP comparteix planta amb el de Ciutadans, que ocupa els despatxos que ha alliberat Iniciativa. De moment, però, aquest matí encara no hi havia cap dels 5 regidors del grup perquè, segons el partit, estan negociant la ubicació definitiva. I més enllà de les mudances l'activitat a l'Ajuntament no para. De fet, aquest migdia, l'alcaldessa ha convocat tots els treballadors municipals al Saló de Cent en una primera reunió a porta tancada per donar un missatge d'inici de mandat.

En una carta enviada als treballadors de l’Ajuntament fa un parell de setmanes, Ada Colau ja els comunicava “el desig de poder-los saludar personalment en les properes setmanes”. Doncs bé, aquest dimarts, el segon dia del mandat, l’alcaldessa ha convocat els treballadors municipals al Saló de Cent per mantenir una “primera trobada” breu, d’uns 20 minuts, i adreçar-los un missatge d’inici de mandat. Ha estat una reunió a porta tancada en què Colau ha volgut presentar-se personalment com a nova alcaldessa i també presentar el seu equip de govern. Segons ha publicat a Twitter, també ha servit per “obrir canals de comunicació i participació” en aquesta nova etapa.

Segons ha pogut saber BTV, en aquesta trobada l’alcaldessa ha comunicat als treballadors que el govern segueix comptant amb tots els empleats de la casa i que vol fer-los partícips de les noves maneres de fer política que pretén implantar l’executiu que encapçala. A més, s’ha mostrat oberta a rebre propostes de millora per part dels treballadors i els ha demanat paciència durant aquestes primeres setmanes, ja que bona part de l’equip de govern mai no ha estat en política institucional anteriorment. Per últim, Colau també els ha informat que aquest dimecres es farà la primera comissió de govern, en què es prendran les primeres mesures.

Els grups municipals s’instal·len

Mentrestant els despatxos dels grups municipals ja van prenent forma. Aquest dimarts s’han col·locat els rètols identificatius de les quatre tinències d’alcaldia i alguns grups ja han començat a fer reunions als nous llocs de treball, com és el cas de la CUP i el PSC.