Els republicans han volgut carregar de simbolisme les últimes hores de campanya, visitant el seu candidat al centre penitenciari on es troba tancat de manera preventiva. Marta Rovira ha apuntat a l’Estat espanyol com el responsable de “l’empresonament injust” d’Oriol Junqueras i ha tornat a apel·lar a la democràcia, afegint que “no podem utilitzar fiscals i jutges”.

En l’últim dia de campanya, Rovira ha assegurat que és el primer dia que poden ser a prop d’Oriol Junqueras. Alguns dels republicans que s’han desplaçat a Madrid han entrat al centre penitenciari a visitar el candidat. Entre els qui han anat a Estremera destaquen Carme Forcadell, Raül Romeva o Antoni Castellà. Aquest dimarts també s’ha sabut que Oriol Junqueras ja ha pogut votar a les eleccions del 21-D.

L’acte dels republicans a Estremera ha estat entorpit per un petit grup de manifestants de l’organització feixista Hogar Social, que s’han concentrat davant de la presó quan els republicans han atès els mitjans de comunicació. Amb pancartes com “España no se rinde” i “No nos engañan. Cataluña es España” han intentat boicotejar l’acte. Tot i això, els republicans han fet les declaracions als mitjans i han marxat sense incidents destacats.