Luis de Guindos ha assegurat que, fins al moment, més de 3.000 empreses han traslladat la seu social fora de Catalunya arran del procés independentista. Després de la reunió amb els representants del sector, ha explicat que l’economia catalana va patir “una caiguda molt alta a l’octubre”, però amb amb l’aplicació de l’article 155 ha patit “una certa recuperació”.

Reforma del sistema de finançament autonòmic

Els populars han tornat a posar sobre la taula la possibilitat de reformar el sistema de finançament autonòmic en la recta final de la campanya electoral. De Guindos ha accedit a “discutir un nou model” que tingui en compte “les particularitats de les comunitats autònomes”, però ha advertit que ha de ser pactada de forma general a tot l’Estat.

Amb aquesta possibilitat, Xavier García Albiol ha alertat que “el primer que estem obligats a fer és tornar a la normalitat Catalunya” abans de plantejar reformes del finançament o de la Constitució. El candidat a la presidència de la Generalitat també s’ha referit als expedients que ha obert el Govern espanyol a Junqueras i Sànchez i els ha atribuït a haver incomplert el reglament penitenciari.