En una roda de premsa a l’Agència EFE, Rovira també ha complementat les paraules del cap de llista dels republicans, Oriol Junqueras, que aquest matí en una entrevista telefònica a RAC1 ha dit que si és a presó és perquè no s’amaga del que fa.

En ser preguntada per si aquestes paraules podien anar dirigides a Carles Puigdemont, la número dos d’Esquerra ha dit que “no hi ha més lectures” del missatge de Junqueras, “que ha donat la cara des del primer dia, des de dins i fora de la presó.

A preguntes dels periodistes, Rovira també ha assegurat que el principal repte de les formacions independentistes és iniciar un procés constituent inclusiu: “El gran repte que tenim si tornem a obtenir un mandat a favor de les forces republicanes és obrir les portes a un gran diàleg amb vocació constituent”, ha assenyalat Rovira, per després afegir que cal que interpel·li “a tota la ciutadania”. 

Un procés constituent que la cara visible dels republicans ha lligat a “la fortalesa del mandat” que obtinguin les forces independentistes.