ERC no vol revelar res de les converses que manté amb el PSC sobre la governabilitat de Barcelona. Els republicans reclamen discreció “pel bé de la ciutat” però admeten que en aquestes trobades estan parlant de “temes molt profunds”. “Estem parlant de ciutat, del futur de la ciutat i de la governabilitat”, ha admès Jordi Castellana, portaveu del Grup Municipal d’ERC, que reivindica poder mantenir un debat “calmat, tranquil i seré”.

Tot i no voler explicar res de les converses, sí que confirmen que no s’ha produït cap reunió a tres bandes, és a dir, una trobada conjunta entre PSC, ERC i BComú per a un hipotètic tripartit. Això, sumat al fet que la mateixa Colau ha admès aquest dijous que no tenen cap proposta en ferm sobre la taula, dona força a l’opció d’un pacte de govern a dues bandes, només amb socialistes i republicans. “Parlem amb ells [PSC] i de la nostra relació amb ells. A les converses no hi incloem altres actors ni consideracions sobre altres actors”, ha admès Castellana.

Trobades “molt positives” amb la militància

Els republicans també mantenen l’hermetisme al voltant de les trobades que van convocar amb la militància a finals de gener, quan es fa fer públic l’acostament a Collboni, i que van posar de manifest la diversitat d’opinions en la formació. Castellana explica que van ser trobades “molt positives” sobre el model de ciutat i “els continguts que haurien de regir qualsevol eventual acord”. Assegura que en aquests espais tampoc es va entrar en “converses sobre altres”, en referencia als comuns.