(ACN) L’exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns a l’Ajuntament, Ada Colau, ha avisat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que amb un pacte per governar la ciutat només amb ERC “no suma”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha advertit que “no surten els números ni la majoria per aprovar grans plans urbanístics, pressupostos ni res”. Per això, ha assegurat que “per estabilitat i per aprovar pressupostos la majoria és la del tripartit”.

Colau ha insistit que el socialista li va traslladar en la reunió que van mantenir dissabte passat que la seva “primera opció” és un pacte a tres entre PSC, BComú i ERC i ha assegurat que, ara com ara, el “principal escull” en les negociacions és la “voluntat política” del partit de Collboni. “L’alcalde ha de prendre una decisió”, ha sentenciat l’exalcaldessa.

Un pacte “perquè hi hagi pressupost”

En aquest sentit, Colau ha alertat Collboni que la ciutat fa mesos que no té pressupostos i que això “vol dir retallades”: “És una situació no desitjable”. Amb tot, la líder dels comuns a l’Ajuntament ha apressat el socialista a decidir-se i ha recordat que “perquè hi hagi pressupost ha d’haver-hi una majoria que sumi com a mínim 21 regidors i això només es dona amb dues fórmules: o amb Junts, mirant a la dreta, o cap a l’esquerra, amb ERC i BComú”.